OCR: Druk Nederland en brancheorganisaties op plannen CHED werpt vruchten af

In eerdere nieuwsbrieven is bericht dat de Commissie in het laatste concept van de uitvoeringsverordening over IMSOC (Integrated Management System for Official Controls) een fors aantal nieuwe verplichte informatievelden binnen importdocumenten (CHED) wilde instellen. Om dit te voorkomen is actief druk uitgeoefend op de Commissie door enerzijds de Nederlandse overheid en anderzijds relevante brancheorganisaties (waaronder VIV/Visfederatie). De collectieve inzet naar de Commissie toe lijkt goed te zijn aangekomen.

Bijna al de voorgenomen nieuwe verplichte informatievelden lijken te vervallen. Dit zou betekenen bijvoorbeeld dat het aanleveren van meer gegevens over de transporteur van de geïmporteerde producten niet meer verplicht zal zijn.

Naar verwachting zal in een volgend Plants, Animals, Food and Feed (PAFF) Comité (medio juni) over de uitvoeringsverordening IMSOC worden gestemd.

Een fors aantal extra datavelden verplicht stellen, zorgt voor een toegenomen administratieve last, maar kan ook leiden tot meer fouten, welke op hun beurt weer kunnen leiden tot onnodige problemen, vertragingen of zelfs het niet binnenlaten van de geïmporteerde producten.

Bijlage: Joint Position Paper Official Control Regulation

Delen

Onze Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door u aan te melden op de Visfederatie nieuwsbrief!