OVER ONS

De Vereniging van Importeurs

De Vereniging van Importeurs van Visproducten (VIV) is de belangenorganisatie voor bedrijven die vis, schaal- en schelpdieren invoeren in de EU.

De Visimporteurs

Word nu lid van de Visimporteurs en laat jouw stem horen

Samen staan we sterk, als organisatie hebben we een groot netwerk en zorgen dat jouw stem gehoord wordt. Zo dragen we samen bij aan een goed functionerende vissector die de consument een goede kwaliteit vis kan blijven bieden.

De Vereniging van Importeurs van Visproducten

Europa is de grootste gemeenschappelijke markt voor vis ter wereld, voor de Verenigde Staten en Japan. De EU is voor twee derde van de marktbehoefte aangewezen op importvis. Nederland is een belangrijk importland voor de Europese markt voor vis.

 

De Vereniging van Importeurs van Visproducten (VIV) is de belangenorganisatie voor bedrijven die vis, schaal- en schelpdieren invoeren in de EU. De afzetkanalen van de aangesloten bedrijven zijn zeer divers. Het kan gaan om supermarkten, groothandels, catering, visspeciaalzaken, restaurants, maar ook de visindustrie. De producten kunnen elders verwerkt zijn, maar het kan ook zijn dat de producten in de EU  verder verwerkt worden voor de afzet.  

 

De VIV is een dragende organisatie van de Nederlandse koepelorganisatie voor vishandelaren en –verwerkers,  de Visfederatie. Via de Visfederatie is de VIV aangesloten bij de Europese belangenorganisatie voor vishandelaren en –verwerkers,  AIPCE/CEP in Brussel. De VIV werkt samen met importeurs van andere levensmiddelen via het Agrarisch Import Platform (AIP). 

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op.