Handelscommissie Europees Parlement steunt vrijhandelsverdrag tussen EU en Vietnam

Op 21 januari 2020 heeft de handelscommissie van het Europees Parlement groen licht gegeven voor het EU-Vietnam vrijhandelsverdrag. De commissie heeft met 29 stemmen voor, zes stemmen tegen en vijf onthoudingen haar goedkeuring gegeven aan het vrijhandelsverdrag en beveelt aan dat het Europees Parlement in de plenaire vergadering hetzelfde doet. Deze plenaire vergadering zal plaatsvinden in februari in Straatsburg.

Nadat het Europees Parlement toestemming heeft gegeven voor het vrijhandelsverdrag tussen de EU en Vietnam, is alleen nog goedkeuring van de Europese Raad vereist. Zodra de Europese Raad de handelsovereenkomst sluit, kan deze in werking treden. De verwachting is dat de Europese Raad haar goedkeuring zal geven nog voor de zomer dit jaar.

Bij het in werking treden van het EU-Vietnam handelsverdrag zullen 99% van de importtarieven geëlimineerd worden en niet tarief afhankelijke barrières zullen verminderd worden. De overeenkomsttekst en veranderingen in handelstarieven zijn terug te vinden via de website van de EU.

Delen

Onze Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door u aan te melden op de Visfederatie nieuwsbrief!